Petak, 04.12.2020.

“Coca cola” gasi 4.000 radnih mjesta u SAD, Kanadi i Portoriku

Subota, 29.08.2020. | Biznis | Autor

Kompanija “Coca cola” ugasiće hiljade radnih mjesta i smanjiće broj pogona, jer se tokom pandemije korona virusa ovaj napitak manje kupuje, navodi CNN.

Kako navode iz ove kompanije, radnicima će biti ponuđeno i da dobrovoljno odu, ali neće svi biti te sreće. Kompanija planira da prvo ponudi otpremnine za 4.000 radnika u SAD, Kanadi i Portoriku, a onda će i u drugim zemljama ponuditi sličan program otpremnina. Kako se navodi, što je veći broj ljudi koji je spreman da bude isplaćen manje će radnika biti otpušteno.

Iz ove kompanije nisu naveli koliko će ukupno radnih mjesta biti ugašeno, ali će smanjenje troškova iznositi od 350 do 550 miliona dolara. Od 31. decembra 2019. godine, “Coca cola” ima 86.200 zaposlenih, od kojih je, otprilike, 10.100 njih iz SAD.

Fokusirani su, navode, na svoje najpopularnije proizvode uključujući tu glavnu liniju proizvoda “Coca cola” i proizvode kao što su kafe, sportski napici i čajevi. Ipak, kompanija želi da se proširi i u rastućoj oblasti kao što je prodaja mineralnih voda i napitaka na biljnoj bazi. Dok se to ne desi, biće ugašeni mnogi “zombi brendovi” kao i oni koji ne se ne prodaju dobro, među njima je i smuti Odwalla.

U drugom kvartalu, koji je završen 26. juna, kompanija je imala pad prodaje od 28 odsto, na 7,2 milijarde dolara.

Tagovi: Coca cola SAD