Utorak, 02.03.2021.

Biznismen dijelio novac ljudima pogođenim zemljotresom: “To je od svih Hrvata”

Petak, 01.01.2021. | Biznis | Novinar2

Predsjednik uprave DIV Grupe Tomislav Debeljak s tridesetak radnika DIV Grupe i kooperantskih firmi već tri dana u Petrinji i selima oko Petrinje i Gline pomaže sanirati štetu koju je prouzrokovao potres koji je u utorak pogodio to područje.

No Debeljak je u četvrtak posve slučajno snimljen i kako unesrećenim stanovnicima potresom pogođenog područja daje novac, objavila je RTL televizija.

Na snimci RTL-a moglo se vidjeti kako je Debeljak iz svog automobila unesrećenima dao više hiljada kuna.

“Ko nam to daje”, pitali su ga stanovnici, na što im je on odgovorio: “To je od svih Hrvata”, a mnogi koji su se našli pored njegovog automobila zahvalili su mu se na toj nenadanoj donaciji.

Na pitanje RTL-ove reporterke Silvane Menđušić zašto ne želi o tome govoriti samo je skromno rekao: ‘Ma nema veze’. I otišao…

Pritekao u pomoć

Čelnik DIV Grupe boravio je u Splitu kada je Petrinju i okolno područje pogodio razoran potres. Kada je uvidio razmjere štete, Debeljak je sa svojim saradnicima odmah krenuo prema najteže pogođenom području.

“Znao sam da je u ovoj fazi najnužniji poslovi sanacije i čišćenje, tako da smo dovezli tridesetak strojeve uključujući i veliku dizalicu. Da je trebalo mobilizirati još strojeva, mi bi ih dovezli”, rekao je Debeljak za Jutarnji.

Debeljak otkriva da u ovom trenutku njegova ekipa obavljaju sanacije krovišta i dimnjaka u Petrinji te da obavljaju čišćenje puteva u okolnim selima.

Inače, DIV je grupacija specijalizirana za preradu, proizvodnju i trgovinu vijčane robe te ostalih strojnih dijelova i metalnih proizvoda i brodogradnje. Zapošljava preko 3000 ljudi i komercijalno je prisutna u 30 zemalja.

Ima proizvodne pogoneu Hrvatskoj te postrojenja u Srbiji i Bosni i Hercegovini.