Petak, 24.09.2021.

Bahreinski investitori zainteresovani za ulaganje u BiH

Nedjelja, 05.09.2021. | Biznis | Najnovije | novinarka

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić jučer je u Sarajevu razgovarao sa nerezidentnim ambasadorom Bahreina za BiH sa sjedištem u Moskvi Ahmedom Al Saatijem koji je rekao da postoji zainteresovanost bahreinskih investitora za ulaganje u BiH.

Ambasador je pozvao bosanskohercegovačke privrednike na aktivniju saradnju sa bahreinskim investitorima, a Denisa Zvizdića je upoznao sa održavanjem ekonomskog Foruma u BiH početkom iduće godine i prenio mu poziv predsjednika bahreinskog parlamenta da posjeti Bahrein, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Zvizdić je upoznao gosta o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH a sagovornici su se saglasili da su odnosi dvije zemlje dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja.

Naglašeno je da je neophodno da dobre političke odnose trebaju pratiti i dobri odnosi u oblasti ekonomije.

Postoji veliki prostor za unapređenje parlamentarne saradnje kao i saradnje u oblastima ekonomije, privrede, kulture, turizma, obrazovanja i da je u narednom periodu neophodno nastaviti jačati međusobne odnose, navodi se u saopćenju.