Srijeda, 28.07.2021.

Morgan Stanley zatvara vrata za nevakcinisane

Srijeda, 23.06.2021. | Biznis | Najnovije | novinarka

Osoblju i klijentima multinacionalne investicione banke Morgan Stanley iz Njujorka biće zabranjen ulazak u zgradu ukoliko nisu u potpunosti vakcinisani protiv korona virusa. Nevakcinisani zaposleni moraće da rade na daljinu, navode izvori koji su upoznati sa odlukom.

Nova pravila stupiće na snagu idućeg mjeseca kako bi bilo omogućeno ukidanje pojedinih restriktivnih mjera u vezi sa sprečavanjem širenja zaraze Covid-19. Prošle nedjelje rukovodstvo banke pozvalo je zaposlene da se vrate u kancelarije, prenosi BBC.

U internom memorandumu navedeno je da će od 12. jula svi zaposleni, klijenti i posjetioci morati da potvrde da su u potpunosti vakcinisani kako bi pristupili prostorijama zgrade u Njujorku, kao i one u Vestčesteru, prenio je portal Bankar.

Morgan Stanley već je odvojio radne prostorije u nekim odjeljenjima u koje mogu ući samo vakcinisani, uključujući one gdje se obrađuju institucionalne hartije od vrijednosti i one gdje se upravlja bogatstvom. Ranije ovog mjeseca, izvršni direktor banke Džejms Gorman (James Gorman) rekao je da bi bio razočaran ako se zaposleni ne budu vratili u kancelarije do septembra.