Petak, 04.12.2020.
In

Američki brend stigao u Sarajevo: Caribou Coffee otvorio svoja vrata

Subota, 08.08.2020. | In | Autor

Prvi Caribou Coffee u Sarajevu danas je otvorio svoja vrata, za sve ljubitelje vrhunskih napitaka.

Riječ je o američkom brendu koji već 20 godina uspješno posluje širom svijeta. Ovaj brend sada ima preko 600 poslovnica širom svijeta a njima se pridružila i BiH.

U svojoj ponudi imaju preko 60 različitih kako toplih, hladnih tako i blendiranih unikatnih napitaka.

Caribou Caffee je u svijetu poznat kao brend s vrhunskim proizvodima za koje su dobili certifikate 1 posto World top beans i Rainforest Alliance certifikat i druga priznanja.

“U Caribou Caffeu možete uživati u proizvodima poput moche, latte kafe, ručno rađenih osvježavajućih napitaka. Koriste se organski proizvodi, poput 100 posto arabica kafe. Osim toga, klijent može tražiti low fat i sugar free proizvode, te uživati u pravoj topljenoj čokoladi i sirupima bez šećera.

Caribou Caffeu nudi i raznovrsnu hranu, koja uključuje vrhunske sendviče, peciva i grickalice.

Sendviči i slasne grickalice izrađuju se u saradnji sa pekarom Mrvica, a sve se radi po specijalnoj američkoj recepturi.

Pored standardnih napitaka kojih u ponudi ima oko 60, svaki klijent ima mogućnost da sam sebi izabere kombinaciju koja mu najviše odgovara, te se tako otvara mogućnost stvaranja i preko 100 različitih vrsta napitaka.

Caribou Caffee nudi i samouslugu. U objektu se nalazi nekoliko stolova ali i ljetna bašta u kojoj svi posjetioci mogu uživati ili uzeti coffe to go.

Svi koji žele posjetiti ovaj jedinstveni caffee, probati navedene proizvode i uživati samo u najkvalitetnijim i zdravijim namirnicama mogu ga pronaći na adresi Fra Filipa Lastrića 2 u Sarajevu.

Radno vrijeme Caribou Caffea Sarajevo je od 7h do 23h, a danas (subota 08.08) organiziran je i dan otvorenih vrata.

Tagovi: Caribou Coffee