Subota, 27.02.2021.
In

Narodno pozorište Sarajevo: Reprizna izvođenja dvije predstave 4. i 5. februara

Utorak, 02.02.2021. | In | Autor

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) za početak februara najavljuje reprizna igranja predstava “O medvjedima i ljudima” (4. februara u 19:30) i “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” (5. februara u 19:30).

“O medvjedima i ljudima” je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko “oštećenje“. To “oštećenje“ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju „medvjedi“ – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo.

U predstavi igraju: Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan, muzičari Adnan Cico i Mirza Balić. Režiju potpisuje Saša Anočić.

“Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama”: “Priča kaže da je u kući Despića, na obali Miljacke, dvadesetih godina prošlog stoljeća, igrana prva predstava u gradu Sarajevu. Pola stoljeća kasnije Jurislav Korenić i Reihan Demirdžić napisali su “Varalicu Fistika”, a onda, još novih pedesatak godina i ponovo – Fistik. Isti, a opet drugačiji.

Autor predstave je Almir Imširević, rađena je prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića. Režiju potpisuje Admir Glamočak. U predstavi igraju: Vedran Đekić, Aleksandar Seksan, Milan Pavlović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Deni Mešić i Martina Mandek.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti, online: www.nps.ba, putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com, telefonskim putem na broj: 033 221 682. Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati. Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00 -11:30 i 15:30-19:30 sati.