Utorak, 02.03.2021.

Bronzer je jako teško pravilno nanijeti na lice! A ovo su zlatna pravila, svaka žena mora da ih zns!

Subota, 05.09.2020. | Lifestyle | Autor

Zlatno pravilo je da bronzer ne smije biti više od jedne ili dvije nijanse tamniji od vaše prirodne boje kože.

Kad god razmišljate o bronzerima, na umu sigurno imate onaj suncem okupani look koji želite postići njihovim korištenjem. Međutim, često završite s pogrešnom nijansom bronzera ili ga pogrešno nanosite, pa finalni look bude daleko od onoga što ste priželjkivali.

To nije razlog da odustanete od bronzera jer su oni najbolje rješenje za postizanje zdrave preplanule boje i sjaja, stoga vam donosimo par pametnih pravila s kojima ćete ovladati nanošenjem i odabirom bronzera.

Bronzer nije kontura!

Zapamtite da bronzer nije kontura. Dok je kod konturisanja riječ o oblikovanju i definisanju strukture lica, bronzer služi za dodavanje topline i sjaja licu. Drugim riječima, pažljivo s mjestima na koje ćete ga staviti. Nanesite ga na vrh obraza, vrh nosa i iznad sljepoočnice, a za potpuni učinak stavite malo bronzera i na vrat te ispod brade. Ne zaboravite na četkicu – koristite mekanu četkicu, pri čemu su za bronzer u kamenu, prahu i za kremaste formule najbolje koso sječene četkice.

Birajte bronzer s obzirom na vaš tip kože. Ako imate suhu kožu, posegnite za tečnim bronzerom, ali ako vam je koža masna, odaberite bronzer u kamenu ili prahu.

Dodatni savjet – stavite puder i ostale podloge za lice koje inače koristite na čekanje. Tokom ljeta pokušajte pustiti da koža sjaji što je više moguće, jer ćete tako dobiti prirodan sjajni izgled prije nego što dodate malo bronzera za osunčani izgled. Prstima nanesite bronzer kako bi se što bolje stopio s kožom.

Osim o teksturi, vodite računa i o boji bronzera. Zlatno pravilo je da bronzer ne smije biti više od jedne ili dvije nijanse tamniji od vaše prirodne boje kože. Dok oni sa svjetlijom kožom treba da traže pudere u boji breskve ili tople bež nijanse, tamnijoj koži najbolje pristaju ciglasti ili čokoladni tonovi. Ako imate žućkasti podton kože, bronzer sa zlatnim nijansama je najbolja opcija.

Manje je više!

Nemojte upasti u zamku i staviti previše bronzera. Slojevitost je rješenje svega – nanosite ga postepeno dok ne postignete željeni izgled. Za potpuni dojam, stavite malo highlightera za božanstveni bronzani izgled!

Tagovi: Bronzer Make up