Petak, 05.03.2021.

Japanska maska briše 10 godina sa lica: Potrebna su vam samo četiri sastojka

Utorak, 06.10.2020. | Lifestyle | Novinar2

Ako želite da priuštite sebi poseban tretman ljepote bez odlaska u kozmetički salon, da očistite pore na licu, hidrirate kožu i usporite starenje, jednom sedmično napravite masku od avokada.

Sastojci:

Priprema i primjena:

Oljuštite avokado, pa ga izgnječite viljuškom. Dodajte sok od limuna, maslinovo ulje i med. Prije nego što nanesete masku na lice, natopite peškir toplom vodom i držite ga na licu dva do tri minuta; topla voda će otvoriti pore, pa će koža bolje upiti sastojke iz maske.

Zatim nanesite masku na cinelo lice prstima ili četkom za lice. Lezite i žmirite 15 minuta, dok se maska sasvim ne osuši. Isperite lice mlakom vodom, tako da koža bude sasvim čista, pa vrhovima prstiju nanesite serum ili hidratantnu kremu.

Kako maska deluje?

Avokado njeguje i hrani kožu, limun posvjetljuje ten, maslinovo ulje dubinski čisti i njeguje kožu, a med djeluje protivupalno i uklanja odumrle ćelije sa površine kože.

Stavljajte ovu masku jednom nedjeljno; već poslije potrošenog jednog avokada, za četiri nedjelje, primjetićete da je koža vašeg lica zategnutija i da djeluje zdravo, njegovano, jedro, svježije i mlađe.