Subota, 28.11.2020.

Ovih 7 rečenica nikada ne izgovarajte slobodnoj djevojci!

Srijeda, 09.09.2020. | Lifestyle | Autor

Biti singl djevojka u današnje vrijeme je veliki izazov. Nekim ženama prija da budu slobodne, dok druge koliko god se trudile ne mogu naći adekvatnog partnera.

Okolina danas takve osobe posmatra kroz njen ljubavni status. Ali, treba imati na umu da i slobodne djevojke mogu biti sretne jer sreća ne podrazumijeva samo vezu ili brak.

Stoga, imajte obzira i naučite kojih to sedam rečenica ne smijete reći slobodnoj djevojci.

Žao mi je

Mnoge slobodne djevojke se susreću sa sažaljenjem drugih ljudi, ali i svojih prijatelja. Upućuju im rečenice sa žaljenjem, kao da je život bez partnera nešto najgore u životu.

Stoga, izbacite pretpostavke iz svoje glave da je vaša prijateljica nesretna što trenutno nema momka. Slobodne djevojke mogu da žive život punim plućima i mogu biti sretne i bez partnera. Bolje biti kvalitetno sam nego u pogrešnoj vezi.

Takođe, nikada nemojte misliti da uživa u tome jer možda joj je teško u duši što ne može da pronađe adekvatnog muškarca. Zadržite svoje mišljenje i komentare, te joj dajte priliku da vam sama kaže kako se osjeća.

Prije nego što krenete da je tješite, pokušajte da je razumijete.

Kako to da si još uvijek sama?

Iako ova rečenica na prvu loptu može djelovati kao kompliment, zapravo je uvrjedljiva rečenica. Izražavanje iznenađenja da je neka dobra osoba još uvijek sama aludira na to da s ljudima koji nemaju partnera nešto nije okej, kao i da na neki način zaslužuju samoću.

Samački život nije ”simptom” neke mane, kao što ni veza ne znači da nesavršenosti i mane ne postoje.

Trebalo bi da odeš na dejt sa njim (zajedničkim kolegom, poznanikom..)

Nema potrebe da vašoj prijateljici namećete potencijanog partnera ukoliko ona to odbija i nezgodno aludirate kako bi se ona slagala s tom osobom.

Jednostavno je pitajte da li joj se sviđa. Možete joj reći kako vam ta osoba djeluje okej, ali nemojte odmah da joj ugovarate dejt. 

Sigurno imaš dosta slobodnog vremena

Ova izjava obično sugeriše da u svakom zlu postoji neko dobro. Međutim, ako je uputite djevojci bez partnera ona može pomisliti kako vi mislite da je njen solo život dosadan, prazan i beznačajan. A to nije istina!

Iskoristi to vrijeme da bolje upoznaš sebe

Svaka osoba bi kroz život trebalo konstantno da upoznaje sebe. Ta ”privilegija” ne bi smjela biti rezervisana samo za slobodne osobe.

I ne smijete pretpostavljati da ste sami zato što ne poznajete dovoljno sebe i ne znate šta želite u životu. Možda ste singl baš zbog toga što veoma dobro poznajete sami sebe i znate šta želite, a šta ne želite. I toga se držite.

U braku je predivno

Brak se u današnje vrijeme često idealizuje, ali činjenica je da u svakom braku postoje i usponi i padovi. Prave prijateljice će uvijek iskreno reći svojim drugaricama da bračni život nisu samo ruže i cvjetovi.

I zbog toga si još uvijek sama

Nikada nemojte tražiti razlog zašto vaša prijateljica nema dečka, čak i ako se sama šali na svoj račun.

Razlozi zbog kojih je neko sam su lični i individualni. Nemojte se šaliti na taj račun jer joj možete donijeti više štete nego koristi.