Petak, 24.09.2021.

Korisni savjeti za uvijek savršene šiške

Srijeda, 01.09.2021. | Lifestyle | Najnovije | novinarka

Žene su sklone promjenama, a one se najjednostavnije prave kada promijenimo frizuru, međutim šiške su ono oko čega se najčešće kolebamo kada je šišanje u pitanju, jer zahtijevaju posebnu pažnju kada su njega, održavanje i stilizacija kose u pitanju. Sa druge strane šiške su promjena koja našem izgledu daje instant osvježenje. S obzirom na brojne hair tutorijale na youtube-u danas nije teško besprijekorno stilizovati šiške, kao u frizerskom salonu, ali poslije nekog vremena one jednostavno otkažu poslušnost.

Da bi vam šiške tokom cijelog dana bile besprijekorno stilizovane neophodno je da znate nekoliko hair trikova.

1. Šampon za suho pranje je vaš najbolji saveznik za stilizaciju šiški. Riječ je o proizvodu koji će vašim šiškama dati neophodan volumen i teksturu, pa će one tokom cijelog dana zadržati svoje mjesto. Ovo je neizostavni korak za popularne messy curtain šiške.

2. Iako je riječ o veoma malom dijelu kose, one zahtijevaju zaista vješt način stilizacije, pa je neophodno da budete veoma vješti pri baratanju fenom i četkom. Neophodno je da šiške fenirate u sekcijama, pramen po pramen. Svaki pramen prođite četkom i do nekoliko puta, kako biste bili sigurni da će kosa ostati besprijekorno stilizovana tokom cijelog dana.

3. S obzirom na to koliko će nam šiške potrajati dosta utiču i spoljašnji faktori, a prije svega vremenske prilike, pa je neophodno da u svojoj torbici uvijek imate mini verziju laka za kosu, kao i mali češljić. Uz ova dva pomagala, za svega par minuta možete svoju frizuru ponovo dovesti u besprijekorno stanje.

Ukoliko usvojite ova 3 savjeta, nema razloga da šiške ne budu vaša sljedeća frizura, kada zaželite malu, ali efektnu promjenu.