Srijeda, 03.03.2021.

Ko ženama ide najviše na živce?

Nedjelja, 07.02.2021. | Lifestyle | Najnovije | novinarka

Uz svu ljubav koju osjećamo prema njima – naravno da nas naši muškarci živciraju!

Znanstvenici su otkrili da su muškarci najveći faktor stresa za žene. Čak i prije djece i domaćinstva.

Dakle?! Iznenađuje li to nekoga?

Prema istraživanju, krivnja je nespremnost muškaraca da brinu o domaćinstvu. Barem tako osjećaju žene. Nije da su naši potomci puno korisniji, ali čini se da je popuštanje vlastitoj djeci veće nego gledanje kroz prste muškarcu. Možda zato što su djeca mala. I činjenica da znaš da će u jednom trenutku čistiti i pospremati svoj stan. S muškarcima je malo drugačije. On ostaje. A ako do sad nije naučio da je pristojno spremiti za sobom i da kućanske poslove treba podjednako podijeliti… to je stvar oko koje se čovjek stvarno može ozbiljno uzrujati. Posebno jer se iste situacije ponavljaju iz dana u dan.

Inače, muškarci nisu nimalo u stresu zbog žena. Barem ne kad je sve u vezi OK. Ali možemo im vratiti kad se s njima posvađamo. Znanost tvrdi da se zbog toga razina stresa vrlo brzo povećava. Pa, ima li smisla dati mu dozu adrenalina kad si sama već potpuno živčana, otvoreno je pitanje. Ali, postoje li bolja rješenja? Ključ loše sreće naziva se „Mother Gathering“.

Na kraju, brz pogled ispred vlastitih vrata. Da, i tamo bi se moglo malo počistiti. Za mnoge žene „lijeni muškarac“ predstavlja domaći problem.

Stručnjaci nazivaju nemogućnost prepuštanja odgovornosti za djecu i kućanstvo „Mother Gathering“ (u doslovnom prijevodu: „okupljanje majki“). To je proširena pojava. Ali, ako mi žene uvijek orlovskim očima gledamo kako se muškarac odnosi prema djetetu, na koliko stepeni stavlja rublje na pranje ili je li najudaljeniji kut najudaljenijeg kuta savršeno usisan, to neće nužno dovesti do buđenja osjećaja odgovornosti kod partnera.

Dakle, što se više pretvaramo da smo čuvari savršenog kućanstva, to će se naši muškarci više povući. Princip također ima naziv, naime: „All seats are taken“ (Sva su mjesta zauzeta). To znači sljedeće: ne zauzima se mjesto u vezi koja je već zauzeto. Inače, to se odnosi na svako područje veze. Svako ko ima brižnog partnera, postaje bezbrižniji. Ljudi s haotičnim partnerima postaju uredniji.

Rješenje je tako jednostavno! Ako znaš princip, također ga možeš dobro koristiti za sebe. Na primjer, samo fino digni sve četiri u zrak, pročitaj novine i zauzmi mjesto „lijenog partnera“. Možda će ti uspjeti i on će vidjeti da je prostor na usisavaču i dalje slobodan… Probaj. I onda se nemoj žaliti na najudaljeniji kut najudaljenijeg ugla.

Tagovi: Lifestyle Žene