Nedjelja, 19.09.2021.

Kako postati najbolja žena u životu mušarca – Ako ste oštre prema sebi i on će biti takav

Petak, 10.09.2021. | Lifestyle | Najnovije | novinarka

Želite li za njega postati najbolja žena na svijetu? Želite li da vam posveti svoje vrijeme i pažnju više? Pa i za to bi se morale malo potruditi. 

Želite li razumjeti šta muškarcu tačno treba u vezi? Onda čitajte dalje! Ako želite biti bolja žena svom muškarcu pokušajte usvojiti ove navike:

Volite sebe: Muškarci ne vole imati posla sa ženama koje su oštre i stroge prema sebi. Tako pokazuju i muškarcima da će teško doprijeti do njih i da neće biti pristupačne.

Počnite shvatati razliku između kontrole i podrške: I vama je neugodno kada vas pokušavaju ograničavati i kontrolisati u svemu, zar ne? Trebate osjetiti granicu između podrške i kontrole. Ne idite predaleko i ne petljajte se u njegove poslove. Savjetujte ga, a ne naređujte mu kako da postupi, a kako ne. Ne pokušavajte donositi odluke umjesto svog muškarca, ne idite predaleko, ne pritiskajte ga. Upamtite da je on odrastao čovjek. 

Dajte mu prostora: Ne biste trebali praviti skandale i drame ako vaš muškarac želi razgovarati sa svojim prijateljima, a vas ne zove sa sobom. To je sasvim prihvatljivo, on treba i želi imati vrijeme za sebe i ima pravo na to. Nema potrebe da mu stalno provjeravate telefon! Vjerujte svom partneru, ne morate stalno sumnjati u njega. Ako vam nešto smeta otvoreno o tome razgovarajte.

Zrelo rješavajte sukobe: Mnoge žene navikle su na bijes i dramu, od muhe prave slona. Trebali biste naučiti zrelo rješavati svoje sukobe s muškarcem. Pokušajte ga razumjeti u bilo kojoj situaciji i staviti se na njegovo mjesto češće.

Ne zaboravite na svoje strasti i hobije: Muškarce zanimaju one žene koje, imaju i svoje hobije i interese. Njegujte se, sastanite se sa drugaricama, imajte hobi, ispunite svoj život zanimljivim stvarima. Svijet se ne vrti samo oko vašeg čovjeka!