Nedjelja, 19.09.2021.

Kako grudnjaku možete vratiti čistu bijelu boju

Nedjelja, 12.09.2021. | Lifestyle | Najnovije | novinarka

Iako svaka žena smatra kako ima poseban stil i način odabira donjeg rublja, ono što je zajedničko za sve pripadnice ljepšeg spola jeste da najvjerovatnije imaju bar jedan bijeli grudnjak u svojim ormarima.

Ipak, iako je bijeli grudnjak dio ormara svake žene, grudnjaci s ovom bojom ujedno slove i za one koje je i najteže održavati s obzirom da znoj često bijelu tkaninu može učiniti sivom ili žutom.

U slučaju da je vaš grudnjak poprimio nedefinisanu žutu boju te tako izgubio na svojoj bjelini, postoji nekoliko tehnika pomoću kojih vašem grudnjaku možete vratiti potpunu bijelu boju.

Izbjeljivač na bazi kisika

Ovaj proizvod možete kupiti u bilo kojoj prodavnici koja u ponudi ima i proizvode za čišćenje domaćinstava. Ukoliko se odlučite na ovu opciju, sipajte mlaku vodu u jednu posudu i zatim dodajte jednu šolju izbjeljivača.

Sadržaj dobro izmješajte i nakon toga ostavite grudnja u posudi sat vremena. Nakon toga, dobra ga isperite i zatim operite na uobičajen način.

Amonijak za kućnu upotrebu

Ovo je vjerovatno najbolji način da izbijelite vaš grudnjak s obzirom da amonijak ne bi trebao naštetiti osjetljivoj tkanini. Razmutite 2 kašike tečne mješavine amonijaka u litru hladne vode.

Stavite grudnjak unutar mješavine i ostavite ga da prenoći u njoj. Narednog dana, grudnjak operite u veš mašini uz dodavanje omekšivača kako bi neutralizirali miris amonijaka.

Sol i voda

Ukoliko ne želite eksperimentirati s hemijskim sredstvima, vaš grudnjak pokušajte izbijeliti uz sol i vodu. Dodajte 2 kašike soli i 2 kašike sode u litar hladne vode. Dobro promiješajte mješavinu kako biste uklonili grudvice.

Natopite grudnjak u ovoj otopini i ostavite ga jedan do dva sata. Nakon toga, isperite grudnjak hladnom vodom i operite na uobičajen način.