Petak, 14.05.2021.

Estetska hirurgija: Koja je cijena ljepote?

Srijeda, 14.04.2021. | Lifestyle | Najnovije | novinarka

Želja žena da što duže izgledaju lijepo pomijera granice estetske hirurgije, pa su i zahvati sve “luđi”, tako da se danas uveliko radi podmlađivanje ušiju, preoblikovanje zadnjice, skraćivanje nožnih prstiju…

Žene su, zbog mladosti i ljepote, čini se spremne na sve! Složeni zahvati poput zatezanja lica, ubrizgavanja botoksa i kolagena, povećanja grudi i zadnjice, “isisavanja” masnih naslaga na tijelu, postale su već rutinske intervencije. Granice se pomijeraju, pa estetski zahvati postaju sve “luđi”…

Podmlađivanje ušiju

Ubrizgavanje botoksa u ušne rese i stopala naročito je popularno kod sredovječnih dama u najrazvijenijim zemljama. Uši se opuštaju kada se decenijama nose naušnice i na resicama se pojavljuju bore. Botoks rešava taj estetski problem, a sve je više i muškaraca koji se odlučuju na ovu intervenciju.

Seksi brazilska zadnjica

Ne mogu sve žene, naročito one bijele puti, da imaju lijepo zaobljenu, podignutu i seksepilnu zadnjicu poput egzotičnih Kubanki, Brazilki, tamnoputih ljepotica. Zahvat živopisnog imena “brazilska guza”, trenutno je najpopularniji u svijetu, a brojne pjevačice, glumice, starlete i “obične smrtnice” ne žale novac da bi izgledale s leđa kao Jennifer Lopez ili samba plesačica na karnevalu u Rio de Janeiru.

Botoks u pete, prsti “pod nož”

Metoda poznata kao “Pepeljuga” podrazumijeva ubrizgavanje botoksa u pete i skraćivanje nožnih prstiju. Na ovaj zahvat odlučuju se žene koje ne žele da se odreknu visokih potpetica, iako su zbog njih deformisale stopala i iskrivile prste. Hirurzi im pete oblažu slojem koji olakšava hod, a “pod nož” najčešće idu palac i srednji prst, kako bi noga ljepše izgledala u otvorenoj obući.