Nedjelja, 19.09.2021.

Stvari koje bi mogle poboljšati hemiju među partnerima

Utorak, 14.09.2021. | Lifestyle | Najnovije | novinarka

Ako želite da vaša veza bude sjajna veoma je važno da poradite na “hemiji” jer je ona zadužena za održavanje ljubavi u vašem odnosu. A to ćete učiniti tako što ćete pratiti sljedeće smjernice:

Zajednički interesi

Zajednički ciljevi zbližavaju ljude. Na primjer, volite istu muziku, iste žanrove filmova, volite istu hranu, težite istim ciljevima, želite iste stvari u budućnosti… Imate toliko toga zajedničkog da se osjećate kao da ste jedna osoba.

Potpuna otvorenost

Ako ste otvoreni jedno prema drugom, i psihički i fizički, to ima vrlo pozitivan učinak na “hemiju” ljubavi. Ako su partneri otvoreni i iskreni jedni prema drugima, tada se osjećaju sigurno u svom odnosu i tako će poželjeti biti zajedno zauvijek.

Brižnost

Pokazivanje saosjećanja, pažnje i ljubaznosti prema partneru poboljšava vaše odnose. Što više brižnosti ulažete u vezu to će ona biti bolja. Fizička privlačnost: Kako biste svom partneru bili fizički privlačni morate poraditi na svom izgledu kako biste održavali tu iskricu. 

Kontakt očima

Oči govore više od riječi. Ono što osjećate – vaše oči pokazuju. Pokažite pogledom šta osjećate prema partneru, pogledajte ga sa nježnošću ili sa strašću – on će to osjetiti. Dodir ima veliku moć: Ne dozvolite da prođe jedan dan a da niste pomilovali ili zagrlili svog partnera.