Četvrtak, 25.02.2021.

Ženo, sa ovakvim muškarcem nikada nećeš biti sretna

Utorak, 23.02.2021. | Lifestyle | novinarka

Ovo su jasni signali da je vrijeme da mu zauvijek okrenete leđa.

Mnoge žene zaslijepljene emocijama, često ne primjete da život provode pored toksičnog partnera, koji guši njihove ambicije i ne dozvoljava im da žive punim plućima.

Neki muškarci su toliko vješti, da je prosto nemoguće shvatiti da se nalazimo u kandžama manipulatora. Oni znaju vješto da žene drže u šaci i ubjeđuju ih da bolji izbor od njega ne postoji. Psiholozi i stručnjaci za veze otkrivaju 4 jasna znaka da život dijelite sa toksičnom osobom i da je vaša veza osuđena na propast.

Ako ste primjetili neki od ovih znakva, vrijeme je da mu kažete zauvijek zbogom:

1. Niste sigurni da li je vaša veza „zdrava“

Kada se pojavi i najmanji crv sumnje, to je znak za uzbunu. Ukoliko niste potpuno sigurni da se kraj tog čovjeka osjećate sretno i voljeno, to znači da on nije za vas.

Ukoliko nemate iste poglede na svijet i to je znak za uzbunu, naglašavaju psiholozi. Nije da biste trebali biti poput blizanaca, ali morate imati neke zajedničke crte. Ukoliko one ne postoje, takva veza je osuđena na propast. Odnos u kojem se cijeni isključivo njegovo mišljenje i vrjednuju samo njegovi stavovi, je apsolutno nešto što treba prekinuti što prije.

2. Osjećate dozu anksioznosti i potrebu da se dokazujete kada ste pored njega

Ako se ne osjećate dobro u blizini partnera ili ste često na meti njegovih kritika, sasvim je jasno da on nije onaj pravi. Pravi muškarac je tu da bude podrška i vjetar u leđa kad ne ide sve sjajno, a nikako onaj ko vidi samo vaše mane.

3. Osjećate kao da niste ista osoba

Ovakva „ljubav“ po pravilu započinje vrlo brzo i za nekoliko dana osjećate da ste toliko vezani za partnera, da mislite da ništa nećete moći da uradite bez njega.

On postaje centar vašeg svijeta, a samo vi ulažete u tu vezu. Ako i na momenat osjetite da gubite sebe u vezi, poslušaje instinkt i prekinite tu vezu.

Vaša želja da zadržite voljenu osobu je razumljiva i prirodna, ali po koju cijenu? Razmislite još jednom da li se isplati odreći se sebe?