Subota, 27.11.2021.

Svima nadohvat ruke: Piće koje poništava djelovanje alkohola i opušta mišiće

Subota, 23.10.2021. | Lifestyle | Najnovije | novinarka

U razgovoru s jednom od najboljih barmenica na svijetu Chanel Adams doznali smo i da je jedan od zanimljivih trendova ispijanje tekućine koja je u na ovim prostorima češće dio zimnice, a ne barske ponude. Staklenka s kiselim krastavcima mnogima je stalan gost u hladnjaku, ali ne znaju svi da je “kiselkasti sok” riznica zdravlja, piše punkufer.hr.      

Nakon čašice viskija trgne se shooter vode od kiselih krastavaca, a taj se specijalitet nazva “pickleback”. U brojnim američkim barovima upravo je to specijalitet kuće.

Taj “izum” nije rezerviran samo za SAD. Rusi tekućinu od kiselih krastavaca piju s votkom, a u Meksiku se kombinira s tekilom. Razlog tome je ublažavanje alkohola, a neki tvrde da ublažava mahmurluk.

Pisac iz New Yorka i vlasnik bara Toby Cecchini svoje je iskustvo sa shooterima koji su zapalili SAD opisao kao izvrsno. Uz svaki viski koji je naručio trznuo je i “kiseli krastavac”, a osim što ujutro nije bio još uvijek pijan, sutradan se mnogo bolje osjećao.

“Popio sam ih desetak, a ujutro sam bio potpuno izliječen od prehlade i nimalo mahmuran.” Pickleback se pije i s bourbonom, a prema Tobijevim riječima kombinacija arome dima i kiselkastih nota savršeno se nadopunjava.

Tekućina od kiselih krastavaca ima i dodatne blagodati – smanjuje kontrakcije mišića, pospješuje količine elektrolita u organizmu, hidratizira, a ubija i štetne bakterije u želucu.