Četvrtak, 25.02.2021.

Nutella tiramisu koji će vas oboriti s nogu

Srijeda, 24.02.2021. | Lifestyle | Najnovije | novinarka

Ljubitelji čokolade, pripazite!

Talijanskom desertu dajemo novo ruho i spravljamo ga s kremastom Nutellom u ovom jednostavnom receptu.

Naizmjenično nanošenje slojeva svježe mascarpone kreme i slatke kreme od nugata od orašastih plodova daje tiramisuu jedinstvenu notu.

Ali, budite oprezni: kad probate ovaj kolač, vrlo teško ćete se zaustaviti.

Najbolja stvar u vezi s receptom: pravljenje traje manje od 10 minuta!

Sastojci:

• 8 žumanaca

• 200 g šećera u prahu

• 4 cl amareta

• 1 kg mascarpone sira

1 šalica espressa (hladnog)

• 1 pakiranje piškota

• 50 g kakaa u prahu

• 30 g nasjeckanih lješnjaka

• 200 g Nutelle

Priprema:

1. Razmuti žumanjke sa prosijanim šećerom u prahu i amarettom u finu kremu. Zatim umiješaj mascarpone.

2. Vatrostalnu posudu obloži piškotama pa ih premazati ohlađenim espressom.

3. Sada naizmjenično rasporediti kremu od mascarponea i Nutellu na kekse pa zagladi. Zatim prekriti drugim slojem piškota i premazati ih i espressom. Ponavljati ovaj postupak dok se sva krema ne razmaže. Važno: završiti slojem kreme.

4. Staviti tiramisu na nekoliko sati u frižider kako bi se okusi proželi. Ali, ako baš ne možete čekati, možete odmah uživati u desertu.

5. Prije posluživanja posuti tiramisu kakaom u prahu i lješnjacima.