Subota, 28.11.2020.

Preminula Berta iz serije “Dva i po muškarca”

Srijeda, 14.10.2020. | Film | Magazin | Novinar2

Conchata Ferrell, zvijezda serije “Dva i po muškarca”, preminula je u 77. godini. Ovu tužnu vijest potvrdio je njen menadžer Dan Spilo.

Gledatelji će Conchatu pamtiti po ulozi drske i cinične kućne pomoćnice Berte iz humoristične serije “Dva i po muškarca” koja joj je u njenoj 50-godišnjoj glumačkoj karijeri donijela i dvije nominacije za Emmy.

“Sjećat ćemo se divne, dobre i snažne žene koja će nam jako nedostajati”, izjavio je Spilo za CNN.

Njeni bivši saradnici iz serije “Dva i po muškarca” bili su među prvima koji su odali počast voljenoj kolegici i glumici. Chuck Lorre koji je i kreirao ovu humorističnu seriju bio je veoma emotivan zbog njenog odlaska.

“Zvali smo je Brbljava. I svi smo je voljeli. Našu dvanaest godina dugu saradnju obilježili su usponi i padovi i puno, puno smijeha. Bila je jedna od najboljih osoba koju sam upoznao i divna glumica. Čast mi je što sam Conchatu mogao zvati svojom prijateljicom”, rekao je Lorre.

Jon Cryer, koji je u seriji glumio Alena, na Twitteru je o svojoj kolegici napisao da je njena toplina bila njena najveća snaga.

“Bertin grubi vanjski izgled bio je djelo scenarista, Chattyina toplina i ranjivost bili su joj stvarna snaga. Plačem za ženom koja će mi nedostajati i radošću koju je donijela u naše živote”, kazao je, piše CNN.

Charlie Sheen, koji je godinama glumio glavnog lika Charlieja u seriji, za Conchatu je rekao da je bila prava prijateljica i profesionalka u svom poslu.