Petak, 05.03.2021.

U ponedjeljak Napretkov božićni koncert u Mostaru

Nedjelja, 27.12.2020. | Magazin | Muzika | Novinar2

HKD Napredak- Glavna podružnica Mostar u ponedjeljak, 28. prosinca, u kripti crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru s početkom u 19 sati organizira Napretkov svečani božićni koncert.

Na koncertu će nastupiti solisti Katarina Kikić, sopran, Monija Jarak – Mikulić, mezzosopran, župni zbor svete Cecilije, a sve uz pratnju tamburaškog orkestra Misericordia iz Šurmanaca i pod ravnanjem prof. Davora Markote. Voditeljica programa bit će Rosanda Zovko. 

 U sklopu programa izvest će se najljepše tradicionalne božićne skladbe poput ‘Veselje ti navješćujem’, ‘Radujte se narodi’, ‘Narodi nam se’, ‘Tiha noć’ i druge, a svaka pjesma ima svoju priču i slavi rođenje Isusa Krista, najavili su iz HKD Napredak.

Potporu organizaciji koncerta dali su Grad Mostar, Središnja uprava HKD Napredak,  franjevački samostan sv. Petra i Pavla u Mostaru i Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

Ovogodišnji Napretkov svečani božićni koncert snimat će RTV Herceg – Bosne, a koncert će biti emitiran u božićnom programu, priopćili su organizatori.