Četvrtak, 28.10.2021.

TAJČI JE NESTALA NA VRHUNCU SLAVE: Imala sam suicidalne misli, samo sam htjela da sve nestane

Srijeda, 13.10.2021. | Magazin | Najnovije | Showbiz | novinarka

Tatjana Cameron Tajči bila je gošća talk showa “U svom filmu” na HTV, u kojem je progovorila o svom životu, te kako se nosila sa slavom nakon što je sa samo 19 godina pobijedila na Izboru s pjesmom Eurovizije s pjesmom “Hajde da ludujemo”.

–  Ja sam bila spremna na kakve god scenske izazove, ali na taj osjećaj, to nije bila čak niti regularna slava, je to bilo strašno intenzivno i u tom trenutku nisam imala alate, niti mentalnu niti emotivnu podršku nekoga ko bi to prepoznao i znao meni to objasniti.. To je bio jedan sasvim drugi svijet, druga realnost – komentirala je nakon što je vidjela snimku sebe iz 1990. godine, dodavši kako kroz neke stvari ne bi morala tada proći, da su neke stvari bile drukčije postavljene.

– Imala sam dosta teških, emotivnih stvari koje sam prošla i prije nego što mi se dogodila ta slava, koje jednostavno nisam iscijelila, čak niti imala sposobnost procesirati ih da bih se onda s time mogla na jedan zdravi način nositi – kazala je.

Tada ju je njen mentor i menadžer Zrinko Tutić pokušao na sve načine odgovoriti od toga da završi s karijerom i ode u Ameriku.

– Donijela sam odluku da odem kada sam shvatila da jednostavno nisam znala na koji način funkcionirati. Ja nisam otišla zbog želje da negdje drugdje napravim karijeru, zato što sam bila ljuta na nekoga, nego jednostavno nisam vidjela drugi način van svega. A to “svega” nije bila slava niti karijera niti pjesme, nego moja nesposobnost da budem zdrava. Emotivno, mentalno, duhovno – a i fizički . rekla je Tajči.

– Mi nismo tada govorili niti o mentalnom zdravlju, niti o depresiji, niti o anksioznostima, niti o poremećajima u prehrani. Nikad. Sve je bilo: “Lijena si” ili “Daj se malo trgni”, “Kako možeš biti nezahvalna”, što zapravo onda još više hrani depresiju i anksioznost. U jednom trenutku ja sam čak poželjela da to sve prestane, da zaspem i da to sve nestane. U tom trenutku čak sam imala i ozbiljnije suicidalne misli. I u tom trenutku sam jednostavno znala da moram, da ću ili spasiti svoj život – ili neću biti više. Ili ću otići u drogu, ne znam kakva ponašanja. Ili ću se skroz izgubiti, prisjetila se.

Tagovi: magazin Tajči