Utorak, 27.07.2021.

Rastužila fanove: Gdje je ‘nestala’ Džejla Ramović? Marija kriva?

Ponedjeljak, 14.06.2021. | Magazin | Najnovije | Showbiz | novinarka

Iako su mnogi očekivali da će pobjedu u “Zvezdama Granda” iskoristiti da otpočne muzičku karijeru, Džejla Ramović se uglavnom povukla iz medija.

Podsjetimo, ona je objavila svega jednu pjesmu, kao i jedan cover, dok intervjue daje jako rijetko, a javne događaje na kojima se okupljaju pevači zaobilazi u širokom luku. Džejla se posvetila fakultetu, uz isticanje da je karijera već čeka kad dobije diplomu, što je pokrenulo burne polemike da li je donijela pravu odluku.

“Mislim da je pogriješila što je odabrala fakultet. Nažalost, od fakulteta nema ništa, a od pjevanja bi živjela jako lijepo”, glasio je jedan od komentara čitalaca.

Tokom i nakon takmičenja Zvezde Granda, gdje svojim vokalnim sposobnostima zasjenila konkurenciju, mediji su pisali različite stvari o Džejli, koje su nekada prelazile okvire ljudske gluposti. Pa su tako Džejlu dovodili u ljubavnu vezu sa njenom mentoricom iz takmičenja Marijom Šerifović.

“Nisam planirala komentarisati sve ove članke koji su preplavili medije u pet-šest dana, ali kako vidim da su se sad počele uključivati i izmišljene izjave naših obitelji, morala sam reagirati. Nikada nije bila tajna da se nakon natjecanja između naših obitelji razvilo veliko prijateljstvo, koje neće biti završeno zbog bilo čijih loših ili sumanutih ideja ili izjava. Tako da sve što ste čitali i što ćete čitati jedna je velika laž. Postoji nešto što me jako iznerviralo, nije fer da se mom ocu stavljaju riječi usta, čovjeku koji se trenutno  nalazi u bolnici i čeka operaciju. Tako da za to sram vas bilo, pozdrav svima”, izjavila je tada ogorčena Marija.

Prema pisanju medija, Džejlina porodica navodno je bila bijesna zbog glasina o njoj i Mariji, a to su joj navodno smjestile konkurentice iz showa u kojem se takmičila i koje su ljubomorne na njen uspjeh. Izvor blizak porodici izjavio kako je Džejli najvažnije da su joj majka i otac mirni. Dodao je i kako joj Marija samo pomaže u karijeri i da je zbog toga dolazila u njezin stan, ali da tamo nikada nije prespavala, piše Kurir.

Pjesme „Ruine“, „Jedna kao nijedna“, „Potraži me“, „Ruža“ su Džejlini singlovi koje je do do sada objavila i koje je zavoljela publika.