Utorak, 21.09.2021.

Snežana Đurišić o pjesmi koja je njen najveći hit: “Došla je u najgorem trenutku mog života”

Srijeda, 15.09.2021. | Magazin | Muzika | Najnovije | novinarka

Tokom muzičke karijere koja traje decenijama, Snežana Đurišić pažljivo bira pjesme koje će snimiti i kojima će počastiti publiku.

Osim muzike i teksta, vodi računa da i u produkcijskom smislu svaki njen singl bude na zavidnom nivou. Zato je povjerenje nedavno poklonila najboljem, maestru Aleksandru Sofronijeviću u čijem studiju je ovih dana snimila spot za pjesmu “Odavno si otišao sine” Mirjane Barjaktarević.

Ekipa Grand. Online-a imala je ekskluzivnu priliku da prisustvuje snimanju i sazna da je kraljica narodne muzike ovu staru numeru snimila iz emotivnih razloga.

– Ona je prepoznala i jako emotivno doživjela tu pejsmu, željela je da je baš nju zabilježi i ostavi publici u svom izvođenju, koje je meni stvarno nevjerovatno. Uživali smo na snimanju, jer je ona sve tri strofe otpjevala u jednom dahu – kaže Sofra i dodaje da mu je posebno zadovoljstvo što mu je povjerenje ukazao profesionalac kakav je Snežana.

Mada privatno rijetko pokazuje emocije i uvijek dostojanstveno reaguje na iste, u studiju i na sceni je druga priča. Kako kaže, emocija je najvažnija u interpretaciji svakog pjevača i ne krije da su godine, životne nedaće i iznenadni gubitci uticali da i balade doživi i prenese publici na pravi način.

– Dugi niz godina imala sam jedan bezbrižan život i tužne tekstove nisam osjećala, ali sam znala da moram da dam emociju i bukvalno sam tako i radila. Kasnije, kada su se desile neke životne promjene i situacije, svaki tekst koji je u tom nekom kontekstu sam iz mene pokrene neku emociju – priznaje Snežana i dodaje da privatno ne voli suze. Ipak, jedna njena pjesma joj je to na prvu izazvala i zato važi za najemotivniju koju je ikada snimila.

-Uvijek sam birala pjesme po svom osjećaju i trudila sam se uvijek sve donesem kako treba i nisam imala priliku da se rasplačem, sve dok nisam dobila pjesmu ‘Kako da se pomirim sa tim’. Ona je došla neposredno poslije smrti mog supruga i kad mi je Miša Mijatović prvi put pustio, tad sam se rasplakala. Ali sam je u studiju odradila lijepo, otpjevala sam kako sam znala, ali je emocija tu najbolje izašla – rekla je Snežana.

(Grandonline/PRESS)