Utorak, 02.03.2021.

Osvanuo grafit Severine i njenog sina: Čestitala mu rođendan emotivnom porukom uz pjesmu Balaševića

Nedjelja, 21.02.2021. | Magazin | Muzika | Najnovije | Autor

Pjevačica Severina Kojić slavi najbitniji datum u njenom životu, rođenje svog sina Aleksandra Popovića. Pjevačica je emotivnom porukom na Instagramu čestitala nasljedniku divan dan, a fotografija koju je objavila oduševila je fanove.

Naime, Severina je objavila fotografiju na kojoj se vidi grafit Severine i Aleksandra na zidu jedne kuće.

Kad si se rodio, padao je snijeg u Splitu. Kad si se rodio, rodila sam se i ja. Tvoju sliku privremeno ne smijem objaviti, ali grafit koji stoji na zidu jedne kuće, koji sam upravo dobila, još nije zabranjen. Hvala dobrim ljudima koji su mi poslali ovaj grafit i hvala autoru… Sretan rođendan, čudo moje – napisala je ponosna majka.

Fotografija je objavljena u formi video-snimka, te se u pozadini čuje pjesma čuvenog kantautora Đorđa Balaševića, koji je preminuo usljed posljedica korona virusa. “Uspavanka za dečaka” za Severinu je posebna, a ona ju je svojevremeno i prepjevala, te je rado izvodila na svojim nastupima.

Emotivnu čestitku pogledajte na fotografiji ispod:

Podsjetimo, Severina se jučer od Balaševića oprostila pričom o njihovom upoznavanju i njenom gostovanju na jednom njegovom koncertu.

– Ovo je naš prvi susret 2001. godine u Novom Sadu. Slučajno smo se sreli u jednoj piceriji… Pitala sam ga čime se hrani da piše onakve tekstove. Nasmijao se, a onda me jedno veče nazvao i rekao da nije nikada imao gosta na koncertu i da bi volio da gostujem na njegovom koncertu u Novom Sadu, kao gost iznenađenja.

– Bila sam u Njemačkoj i ispala mi je slušalica iz ruke.Nisam ništa govorila, nisam vjerovala, a on je nastavio: “Ako će ti to biti problem zbog gostovanja u Srbiji, razumjeti ću te ću ako me odbiješ…”. “Ako me odbiješ?”, pa moja prva kupljena kaseta je “Boža zvani Pub”, kupljena u “Fotomuzikaliji” u Splitu 1982. Nasmijala sam se i rekla da je baš duhovit.

– “Da li bi mi otpjevala “Virujen u te”‘ i “Ja samo pjevam”, to su mi najljepše pjesme. Znam sve što si napisala… A i moj sin Aleksa bi volio da dođeš na koncert”. To je bio osjećaj kao da sam položila sve na fakultetu (mojoj mami umjesto maturske slike prilažem ovu). Kao da me dekan zove da budem s njim na bini, kao neki najbolji student iz klase…

– Mislila sam se, okej, ako me sad nazove i Springsteen, mogu mikrofon o klin… Meni je to bilo isto. Najavio me ovako: “Kaže meni moj sin – tata, sve je to okej, ali ja bih da dovedeš Severinu na koncert.” Ljudi u publici su se smijali i mislili da priča vic. A onda je rekao: “Kakav bih ja to bio otac, da ne ispunim sve želje… Sine, evo ti Severina…”

– Pjevala sam i “Virujen u te” i “Ja samo pjevam” i nakon toga smo ostali u kontaktu… On je napisao onaj izmjenjeni tekst pjesme na Porinu “Mala je dala” 2001. “Dušo, znaš, koliko god te neko volio, nikad te neće razumjeti i ne očekuj da te razumiju… Tamo gore na bini ne razumije te niko ko nije gore odigrao puno utakmica… Olujno je tamo gore gdje nas nije puno stiglo…”

– Ti si bio vrh, ona višnja na vrhu torte, bila sam i “Provincijalka” i “Devojka sa čardaš nogama”. Sve žene su čekale bas takvog, iz tih pjesama i bio si takav. Ne znam kako da se oprostim… Otišao je stražar dubljeg smisla. Voli te tvoja Marija.