Utorak, 27.07.2021.

Princ Harry piše memoare pomoću kojih želi dati tačan i istinit prikaz svog života

Srijeda, 21.07.2021. | Magazin | Najnovije | novinarka

Princ Harry piše memoare koji bi trebalo da budu objavljeni krajem 2022. godine, potvrdila je izdavačka kuće Penguin Random House. Vojvoda od Sussexa rekao je da se nada da će memoari biti “izvještaj njegovog života iz prve ruke koji je tačan i potpuno istinit”.

Izdavač Penguin Random House rekao je da će Harryjeva knjiga biti “intimni i srdačni memoari” koji će pokrivati Harryjev “životni vijek u očima javnosti od djetinjstva do danas”.

“Ne pišem ovo kao rođeni princ, već kao čovjek kakav sam postao”, rekao je u izjavi.

“Tokom godina nosio sam mnogo ‘šešira’, i doslovno i u prenesenom značenju, i nadam se da u pričanju svoje priče – padovima i padovima, greškama, naučenim lekcijama mogu vam pomoći pokazati da bez obzira odakle dolazimo imamo više zajedničkog nego što mislimo”, kazao je princ.

Memoari će obuhvatiti i njegovo iskustvo s vojskom u Afganistanu, kao i “radost koju je pronašao u ulogama muža i oca”, dodaje se u saopćenju za javnost.

“Princ Harry ponudit će iskren i zadivljujući lični portret, koji čitateljima pokazuje da iza svega što misle da znaju leži nadahnjujuća, hrabra i poletna ljudska priča,” kazali su iz izdavačke kuće.

Markus Dohle, izvršni direktor Penguin Random Housea, rekao je da je izdavačka kuća oduševljena objavljivanjem Harryjeve “iskrene i dirljive priče”.

“Princ Harry iskoristio je svoje izvanredno životno iskustvo kao princ, vojnik i zagovornik socijalnih pitanja, uspostavljajući se kao globalni lider prepoznat po svojoj hrabrosti i otvorenosti”, dodao je Dohle.

Penguin Random House također je otkrio da će Harry novac od knjige donirati u dobrotvorne svrhe.

Čini se da Harry ide stopama supruge Meghan Markle koja je svoju prvu knjigu za djecu “Bench” izdala u junu. Knjiga je inspirisana odnosom princa Harryja sa njegovim sinom Archiejem, ali posljednja stranica također je odala počast cijeloj porodici ilustracijom koja jako podsjeća na par i njihovo dvoje djece.