Četvrtak, 25.02.2021.

Smrt u domu poznate glumice: Preminuo joj suprug, sin bio svjedok posljednjeg trenutka!

Utorak, 23.02.2021. | Magazin | Najnovije | Showbiz | Autor

Suprug čuvene glumice, Ajlin Derbišir, preminuo je nakon duge borbe sa Alchajmerovom bolešću, otkriva njen sin. Glumica je svoju popularnost stekla zapaženom ulogom u seriji “Coronation Street” gdje je glumila čak 58 godina.

Suprug 89-godišnje zvijezde Tomas V. Holt nažalost je preminuo prošlog vikenda, a njegov sin je bio uz njega u posljednjim momentima njegovog života. Ajlin, koja je Emili Bišop glumila 58 godina, bila je sa penzionisanim inženjerom otkako su se upoznali početkom 1964. godine.

Njihov sin Oliver, koji je sportski novinar, otkrio je sve o očevoj smrti dok je o svojoj zajedničkoj ljubavi prema fudbalu pisao u svojoj kolumni za “Mail Online”.

Prisjetio se kako ga je voljeni otac odveo na prvu utakmicu u “Edgelei Park” u okrugu Stokport i rekao da ga je žaljenje natjeralo da shvati šta fudbal zaista znači navijačima koji nisu mogli da idu na utakmice dok traje pandemija koronavirusa.

Oliver je napisao: “Moj otac nikada nije zaboravio Stokport čak ni kada je bio duboko u svojoj borbi sa Alchajmerovom bolešću.”

– Želio je da se tamo vrati i posjeti sva mesta svoje mladosti. Ponekad me pitao da li bih mu dao kartu za autobus za putovanje …

Smatra se da je Tom neko vrijeme bio loše.

Ajlin, koja i dalje nosi titulu žene sa najdužim stažom u sapunici, napustila je englesku seriju “Coronation Street” 2015. godine.

Šefovi su prihvatili njen otkaz iz ličnih razloga, iako je bila jedno od najvećih imena serije. Insistirali su na tome da su joj vrata otvorena u bilo kom trenutku, iako prema izvoru emisije “ne postoje neposredni planovi za njen povratak”, prenosi “The Sun”.

Emili se redovno pominje na ekranu, tokom najnovijih epizoda iz ​​2019. godine. Nakon što je odlučila da napravi pauzu, pisci su njeno odsustvo objasnili pričom u kojoj je viđena kako odlazi u Južnu Ameriku da provodi vrijeme sa hipi nećakom Spajderom.