Subota, 27.11.2021.

Potrošio 69.000 eura da bi izgledao kao žena: “Ja sam i dalje muško, ali volim haljine i šminku”

Četvrtak, 25.11.2021. | Magazin | Najnovije | novinarka

Patrick Mast (27) iz Frankfurta u Njemačkoj odlučio je da u potpunosti promijeni svoj fizički izgled kako bi što više podsjećao na barbiku. Kada je imao 18 godina shvatio je da njegove crte lica nisu muževne, već nježne i ženstvene, pa je u skladu s tim donio odluku da uradi svoju prvu operaciju i započne transformaciju u ženu.

On je za manje od 10 godina potrošio 69.000 hiljada eura na botokse, filere i operacije kako bi izgledao kao živa lutka.

Iako Patrick sada izgleda kao žena, on objašnjava da se i dalje osjeća kao muškarac i insistira da ga svi oslovljavaju u muškom rodu.

– Volim svoj plastični izgled i uživam da mijenjam uloge iz muškarca u ženu i obrnuto. Ali se i dalje osjećam kao muškarac, samo što više volim šminku, haljine i ženske stvari od farmerica i košulja – ispričao je Patrick.

Kako kaže, za njega su lutke savršene i imaju perfektno simetrično lice, a plastičnim operacijama je postigao izgled o kom je maštao pola života. Patrick priznaje da često nailazi na poglede i ružne komentare ljudi, ali tvrdi da mu i ta vrsta pažnje prija.