Subota, 19.06.2021.

“Ti si Milorade propast koju čak ni četnici nikad neće prihvatiti”

Nedjelja, 22.11.2020. | Na mreži | Novinar

Sramni istup predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na FACE televiziji izazvao je žestoke reakcije javnosti.

Bosanskohercegovački novinar i kolumnista Dragan Bursać na svojoj Facebook stranici osvrnuo se, u svom stilu, na istup Dodika. Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Je*o te džem i rakija šljiva! Sprdaš se Milorade sa svojom ubijenom porodicom na Kozari. Sa ubijenim precima, sa stričevima i rođacima, ne bi li se uvukao u šup*k četnicima.

Smiješ se nad Jasenovcem, Starom Gradiškom i Srebrenicom, ne bi li bio veći četnik od četnika. A mali Stanivuković ti je ukrao četničke glasove u Banjaluci. Kakva crna ekonomija, kakva crna lijevčanska rakija i džem, dok kosti mrtvih iz Tomašice izviruju 50 kilometara od Banjaluke? Kakve crne ludosti, dok se sprdaš sa genocidom srebreničkim?

I znaš koja je tvoja najveća propast Milorade? Nije čak ni to što si se po kostima ubijenih Bošnjaka, Srba i Hrvata, ubijenih ljudi popišao, najveća je propast što te četnici, isti oni koji su ti pobili familiju nikada prihvatiti neće, pa da ih milion puta pokušaš amnestirati njihove zločinačke krivice. Ostaćeš bruka, rijetka bruka, koja se zbog radosti svog dupeta upisala u bruke i fukarice! Je*o te džem i rakija šljiva!”