Ponedjeljak, 08.03.2021.

Umrla Marija iz Žikine dinastije

Utorak, 26.01.2021. | Na mreži | Autor


Čuvena Marija umrla je u Atini gde je u posljednje vrijeme živjela, potvrđeno je Kuriru. 

Raialda je ostala upamćena po ulozi Marije u kultnom filmu “Lude godine”, a prvi put kada je zaigrala u Žikinoj dinastji imala je samo 14 godina, i tada je osvojila publiku ljubavnom pričom sa filmskim partnerom Vladimirom Petrovićem koji je tumačio lik Bobe. 

 Uloga Marije je bila namijenjena Sonji Savić, ali ona nije mogla da prihvati zbog mnogih obaveza na drugim fimovima. Na zahtjev publike snimljeno je još osam filmova, iako nije bilo u planu da se snimaju nastavci. Prva klapa je pala 1977., a poslednja 1992.

Rialda je upisala svjetsku književnost, ali odlazi za London, udaje se i postaje psihoterapeut, dok Vladimir radi kao tonac, danas ima marketinšku agenciju, a prepoznaju ga samo po glasu.

Dragomir Bojanić Gidra, koji je bio zaštitni lik filma, uvek je dolazio spreman na set iako su mnogi mislili da će on biti taj koji kasni. Njegov privatni život je bio daleko od očiju javnosti, pa je malo poznato da je njegova žena bila Ljiljana Kondić, čuvena profesorka na čijim su se časovima ljubili Nataša i Miša.