Utorak, 21.09.2021.

Na 18. memorijalu ‘Mustafa Hajrulahović -Talijan’ 36 boksera iz devet zemalja

Subota, 12.12.2020. | Sport | Novinar2

Tradicionlni, 18. međunarodni memorijalni bokserski turnir “Mustafa Hajrulahović – Talijan” održat će se danas u Domu mladih KSC ‘Skenderija’, s početkom u 16.00 sati.   

Vršilac dužnosti federalnog  ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo na pres-konferenciji izrazio je zadovoljstvo što ovo Ministarstvo učestvuje u organizaciji jednog takvog takmičenja, kao i zahvalnost Bokserskom klubu Zlatni ljiljani, koji je u vrijeme pandemiji iznašao mogućnost i način da nastavi održavanje ovog tradicionalnog tunrira. 

Član Organizacionog odbora Šerif Bečić, predstavnik Bokserskog kluba “Zlatni ljiljani”, naglasio je da će učestvovati najbolji takmičari iz BiH i iz inostranstva. 

Ove godine će nastupiti 36 boksera iz devet  zemalja. Nažalost, pandemija je spriječila dolazak još pet evropskih selekcija. Očekujemo odlične borbe, sa najkvalitetnijim bokserima iz BiH i okruženja. Biće održano 12 finalnih borbi, kojma će prethoditi šest uvodnih – kazao je Bečić.    

Predsjednik Udruženja generala Armije BiH Vahid Karavelić podsjetio je da je general Hajuralović završio sve visoke mornaričke vojne škole, da se priključio Patrotskoj ligi BiH u pripremama za odbranu, te da je tokom agresije pokazao jednu od najvećih patriotskih obaveza i dužnosti prema domovini.

Bio je jedan od organizatora odbrane BiH, istovremeno je pokazao veliki patriotizam prema BiH na koji svi mi trebamo biti ponosni. Pored toga, kada je bilo najteže, okupljao je ljude oko sebe i uz svu aktivnost u borbi za odbranu BiH i njenog glavnog grada, pokrenuo inicijativu da se u takvim uslovima razvija i sport – kazao je  Karavelić.   

Prije početka Memorijala delegacija Organizacionog odbora i učesnika takmičenja položit će cvijeće na mezar generala Hajrulahovića u haremu Ali-pašine džamije.