Petak, 14.05.2021.

“Bentbaša Cliff Diving 2020”: U subotu skokovi sa ograničenim brojem gledalaca

Četvrtak, 20.08.2020. | BiH | Najnovije | Sport | Autor

U organizaciji ‘SporTur’ iz Sarajeva, na poznatoj sarajevskoj Bentbaši, po šesti put bit će održano takmičenje u skokovima u vodu ‘Bentbaša Cliff Diving 2020’. Ovaj sportsko-turistički događaj, koji je postao prepoznatljiv brend Grada Sarajeva, održat će se u subotu, 22. augusta sa početkom u 14 sati.

Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači. Tako će ljubitelji ovog ekstremnog sporta u BiH dobiti priliku da ponovo gledaju atraktivne skokove na Bentbaši.

U odnosu na prethodne manifestacije, ove godine uslijed situacije koju je prouzrokovao COVID-19, ograničen je broj ljudi koji će pratiti skokove. “Epidemiološke mjere će se apsolutno poštovati, jer smo svjesni globalnog problema i ne želimo na bilo koji način doprinijeti pogoršanju situacije. Sport i zdrav način življenja se moraju promovirati, a ovo je manifestacija kojoj je jedan od ciljeva upravo ta promocija”, poručuje organizator Dino Bajrić. 

Pokrovitelji manifestacije su: Grad Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Općina Stari Grad, BH Telecom, Sara, Tuborg, Aperol Spritz, Mondoco travel i Elit nutrition.