Ponedjeljak, 01.03.2021.

Džumhur: Jedva sam držao reket zbog žuljeva na desnoj ruci

Utorak, 02.02.2021. | Sport | Novinar

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur u kratkoj izjavi za Klix.ba otkrio je da zbog žuljeva na desnoj ruci nije mogao igrati meč 1. kola ATP 250 turnira u Melburnu protiv Federica Delbonisa.

Damir je rekao da su mu se žuljevi pojavili na ruci već na prvom treningu nakon što je izašao iz karantina, a glavni razlog zbog kojeg nije mogao igrati meč protiv Delbonisa su dva nova žulja koja su se pojavila na dlanu desne ruke neposredno pred početak meča.

Umjesto Damira na teren je izašao domaći igrač i trenutno 320. na ATP listi Matthew Ebden, koji je na kraju rezultatom 2:0 u setovima (6:3, 7:6) bio bolji od Delbonisa i plasirao se u narednu rundu.

“Na prvom treningu su mi se pojavili žuljevi na desnoj ruci, u ponedjeljak su isti ti žuljevi ‘pukli’, a iako sam pokušao to sanirati, na zagrijavanju su se pojavila dva nova žulja na dlanu desne ruke, koje ne mogu riješiti tako lako. Bilo je čak i krvi ispod kože, bolno je i nije bilo moguće igrati. Jedva sam držao reket, nisam bio u stanju da igram i nadam se da će sve proći za dva dana”, rekao je Džumhur.

Ističe da koža nakon 14 dana bez treninga nije ista i da je protekli period u karantinu “glavni razlog” zbog kojeg su se žuljevi pojavili na ruci.

“Nakon 14 dana bez treninga koža jednostavno nije ista i ovo je rezultat toga. Znao sam da se nešto ovakvo može desiti, ali sam mislio da ću nekako sanirati žuljeve i uz pomoć traka zaigrati na ovom meču. Na kraju, žuljevi na dlanu su bili presudni, za njih ne postoji rješenje i da sam izašao na teren samo bih rizikovao ozbiljniju povredu”, kaže najbolji bh. teniser.

Za kraj otkriva da će naredna dva dana biti bez treninga, ali da očekuje da će se nakon toga vratiti i zaigrati na Australian Openu.

“Sigurno ću dva dana biti bez treninga, što nije dobro, ali zdravlje je na prvom mjestu i u potpunosti sam fokusiran da zaigram na Australian Openu”, navodi Džumhur.

Australian Open počinje za šest dana, a titulu iz 2020. godine brani Novak Đoković.

(klix)

Tagovi: Damir Džumhur