Subota, 27.02.2021.

Košarkašice BiH danas protiv Švicarske, moguć plasman na Eurobasket

Četvrtak, 04.02.2021. | Sport | novinarka

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će danas od 12:30 sati u Orenburgu odigrati susret petog kola grupe C kvalifikacija za Eurobasket protiv Švicarske.Selektor Goran Lojo u posljednje dvije utakmice kvalifikacija neće moći računati na dvije najbolje igračice Maricu Gajić i Jonquel Jones, kao ni na Tamaru Kapor. Uprkos tome, vjeruje da njegova ekipa može ostvariti pobjedu koja bi joj donijela plasman na EP, prvi put nakon više od 20 godina.

“Svakako da će nam nedostajati, svaka ekipa bi imala problem da joj nedostaju takve igračice. Ali učinit ćemo sve da ostvarimo pozitivan rezultat, a to je pobjeda protiv Švicarske koja nas vodi na Eurobasket”, istakao je selektor Lojo.

Košarkašice BiH jučer su obavile još jedan trening, a obavljeno je i testiranje svih reprezentacija u “balonu” te ustanovljeno da sve imaju negativan PCR test.

Reprezentacija Švicarske doputovala je u Orenburg u podmlađenom sastavu, s obzirom na to da se većina igračica nije mogla odazvati zbog fakultetskih i poslovnih obaveza.

Košarkašice BiH nakon četiri kola zauzimaju drugo mjesto u grupi sa sedam bodova.

Nakon susreta sa Švicarskom reprezentacija BiH završit će kvalifikacije utakmicom s Estonijom u subotu.

Tagovi: Košarkašice