Četvrtak, 25.02.2021.

Bosna i Hercegovina pobijedila Estoniju

Nedjelja, 10.01.2021. | Najnovije | Sport | Novinar2

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je ostvarila pobjedu protiv Estonije sa 21:19.

Našoj reprezentaciji bila je potrebna pobjeda sa više od tri razlike, zbog poraza koji smo prije nekoliko dana doživjeli u Estoniji.

Nije krenulo baš najbolje na samom početku jer napad naše reprezentacije nije funkcionisao baš najbolje.

Igralo se gol za gol, a onda su naši reprezentativci napravili seriju od 4:0, te su imali prednost od 7:3.

Do kraja prvog poluvremena prednost je bila na strani Bosne i Hercegovine i to većinom od tri ili četiri razlike.

Na odmor se otišlo pri vodstvu naše reprezentacije od tri razlike, a rezultat na semaforu glasio je 12:9 u korist Bosne i Hercegovine.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili gosti koji su ubrzo stigli do poravnanja i to pri rezultatu 13:13, te se tada uvukla velika nervoza u naše redove.

Srećom Burić je u tim trenucima branio jako dobro, te smo jako brzo vratili prednost od tri razlike, a rezultat je bio 17:14.

U 45. minuti utakmice naša reprezentacija je imala napad za plus pet, ali Panić nije uspio postići pogodak, dok su Estonci u svom napadu bili sigurni, te su prednost smanjili na tri razlike.

U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se pri vodstvu naše reprezentacije od tri razlike, a rezultat je bio 19:16.

Estonci nisu iskoristili priliku da dođu na dva razlike, ali i mi smo odgovorili na isti način. Odgovornost je ponovo preuzeo Panić, ali nije uspio postići pogodak.

Nakon dva vezana promašena sedmerca, odgovrnost je sa sedam metara preuzeo Perić, te je konačno postignut gol koji je značio prednost od četiri razlike.

U posljednjih pet minuta ušli smo sa prednosti od pet razlike, a Estonija je svoj napad promašila, te smo četiri minuta prije kraja imali napad za plus šest.

Taj napad nismo iskoristili. Šuta Malinovića je izblokiran, a gosti su istrčali kontru i smanjili prednost na četiri razlike.

U narednim napadima nismo imali sigurnosti u napadu, dok su Estonci bili sigurni i u zadnje dvije minute su ušli sa minusom od dva razlike.

Perić je imao šansu u posljednjem napadu da postigne gol sa sedam metara, ali je promašio. Estonija je imala zadnji napad koji su iskoristili, te smo pobjedili sa 21:19.

(Sport Sport)

Tagovi: BiH Estonija Rukomet