Ponedjeljak, 01.03.2021.

Novak Đoković povrijeđen savladao Taylora Fritza

Petak, 12.02.2021. | Sport | novinarka

Novak Đoković je prošao u osminu finala na Australian Openu nakon današnje pobjede nad Taylorom Fritzom rezultatom 3:2 u setovima.

Đoković, koji je veliki favorit da deveti put osvoji Grand Slam u Melbourneu, je danas uspio, uprkos povredi zbog koje se otežano kretao po terenu, pobijediti i proći u osminu finala.

Đoković je prva dva seta dobio sa 7:6(1), 6:4 i činilo se da će privesti meč kraju bez problema. No, početkom trećeg seta se okliznuo na natpisu “Melbourne” i tom prilikom povrijedio rebra.

Nakon što mu je pružena ljekarska pomoć Đoković je nastavio igrati, no teško se kretao u desnu stranu, što je Fritz iskorištavao i naredna dva seta riješio u svoju korist rezultatom 6:3, 6:4.

No, Đoković je u odlučujućem petom setu uspio sakupiti snage, napraviti dva breaka i osvojiti ga rezultatom 6:2 i proći dalje.

Ovaj susret će, osim po Đokovićvoj povredi, ostati upamćen i još po dvije stvari koje su prvi put viđene na teniskim terenima.

U četvrtom setu gledatelji su izbačeni s tribina. Naime, u Melbourneu je u ponoć počeo policijski sat te je publika izbačena s tribina u 23:30 sati.

Osim Đokovića, i Fritz je zatražio medicinski time-out pred kraj meča, ali ne za sebe, već za – svoju patiku. Fritzu su tokom meča najprije pukle pertle, a potom mu je pukao i uložak te je fizioterapeut morao trenutnim ljepilom riješiti Fritzov problem.