Četvrtak, 28.10.2021.

Nedim Mekić za PRESS: Svoj san sam ispunio kad sam prvi put istrčao na Grbavicu, Željo ima armiju navijača kakvom se niko ne može pohvaliti u državi

Srijeda, 13.10.2021. | Najnovije | Sport | Autor

Dvadesetšestogodišnji vezni nogometaš Nedim Mekić je karijeru počeo u omladinskim selekcijama Olimpika, a sa 18 godina je prešao u Željezničar sa kojim je potpisao prvi profesionalni ugovor.

Sa Grbavice je otišao 2015. godine i nosio je dresove Zvijezde, Travnika, GOŠK-a i Radnikate se u julu ove godine vratio, kako on kaže kući, u Željezničar.

PRESS je razgovarao sa Mekićem, a cijeli intervju donosimo u nastavku:

Trenutno ste igrač FK Željezničara. Da li ste zadovoljni angažmanom u ovom klubu. Po čemu se razlikuje od klubova u kojima ste do sada igrali?

Naravno da sam zadovoljan, obući Željin dres i zaigrati na Grbavici mi je bila želja od malih nogu. Željezničar je najveći i najtrofejniji klub i kao takav se dovoljno razlikuje od svih ostalih, međutim ja bih izdvojio armiju navijača kakvim se niko ne može pohvaliti u državi.

Kako Vi ocjenjujete ligu u kojoj igrate?

Pa mislim da je naša liga najneizvjesnija liga na Balkanu, a s obzirom da su najavljene promjene u infrastrukturi mislim da će one doprinijeti kvalitetnijem nogometu.

Uvijek je dilema – Messi ili Ronaldo. Šta Vi mislite, Argentinac ili Portugalac ili, pak, neko treći?

Za mene lično Messi, mada su uspjesi i rezultati portugalca za divljenje.

Koji je to klub za koji se može reći da je Vaša neispunjena želja?

U svjetskim okvirima, Inter iz Milana. U domaćim nemam neispunjene želje. Svoj san sam ispunio kad sam prvi put istrčao na Grbavicu.

Da niste fudbaler čime biste se bavili?

Dobro pitanje, ne znam, teško bih zamislio svoj život bez nogometa.

Nedavno ste dobili zahvalnicu općine Ilidža, šta Vam to znači?

Znači mi to da se prati i vidi moj rad i trud, daje mi motiv da nastavim još bolje i jače.

(PRESS)