Nedjelja, 07.03.2021.

Novi dres Argentine razočarao mnogobrojne navijače i ljubitelje nogometa

Utorak, 16.02.2021. | Sport | novinarka

Novi dizajn dresa koji će nogometna reprezentacija Argentine nositi 2021. godine razočarao je mnogobrojne fanove u zemlji Gaučosa. Dres je dizajnirao Adidas, zadržao je svoje pruge, ali sadrži detalje koji se nisu svidjeli većini ljubitelja nogometa.

Jučer sati procurio je dres u kojem bi argentinska reprezentacija trebala igrati u budućnosti, a maskirnim detaljima na dresu razočarana je većina navijača kao i ostali ljubitelji nogometa.

Izgled dresa je kritikovan na društvenim mrežama, a mnogi su mišljenja da se mogao kreirati dres kojem bi se odala počast preminulom Diegu Maradoni.

“U La Saladi možete pronaći bolje stvari. Adidas je razočaranje godine. Loš kvalitet i užasan dizajn. Užasno, zašto propuštate priliku da odate počast Maradoni retro dresom? Nedostatak poštovanja”, samo su neki od negativnih komentara.

Argentina bi u novoj opremi premijerno trebala nastupiti na Copa Americi koja će se od 11. juna do 10. jula odžati u Argentini i Kolumbiji. Prvenstvo Južne Amerike provobitno se trebalo igrati 2020. godine, ali je zbog pandemije koronavirusa prolongirano za ovo ljeto.