Subota, 27.02.2021.

Svjetski i državni prvak u bilijaru Sanjin Pehlivanović za N1: U svojoj državi nemam sponzora; Nadam se da ću na najavljene turnire u Americi otići vakcinisan u svojoj državi

Ponedjeljak, 22.02.2021. | Najnovije | Sport | Vijesti | Autor

Jutros je na N1 televiziji gostovao mladi i perspektivni igrač bilijara Sanjin Pehlivanović. Povod za gostovanje bilo je nedavno osvojeno državno prvenstvo na kojem je još jednom dokazao da je bh dragulj ovog sporta.

Na samom početku Pehlivanović je rekao da mu je u ovom periodu korone falilo turnira i pobjeda.

“Taj adrenalin je dio mog života. Godinu i mjesec dana je prošlo od zadnjeg turnira većeg. U aprilu imam dva turnira u Americi i svjetsko seniorsko je u maju u Engleskoj. Nadam se da se neće otkazati i da nećemo morati vakcine kako bi otišli tražiti van naše države”, kazao je Pehlivanović.

Govorio je i o suštinski najvažnijim stvarima u bilijaru: “Iskustvo dugogodišnje i mirnoća u teškim momentima, mirna ruka, pa i logika naprave razliku u rezultatu koji me dovede do pobjede. Uvijek nijanse odlučuju ko će pobjediti meč. Fizička sprema je jako bitna. Na završnicama turnira hoda se i po 13 sati.”

Govorivši o potezima u bilijaru Pehlivanović je rekao da ima dosta dobrih poteza koji su nazvani po igračima, ali da su to rijetki potezi jer u bilijaru nema šablona.

“Uzor više nemam jer sam 80% seniorskih igrača pobjedio”, rekao je. Ipak iako tako uspješan sponzora u svojoj državi, kako kaže nema.

“Najteži put sam nekako prolazio sam, sa svojim roditeljima i menadžerom. U svojoj zemlji nemam sponzora, niti je lako naći one koji su spremni pomoći pri odlasku na velike turnire, ali to je već davno ispričana priča”, zaključio je.