Subota, 27.11.2021.

Vlahović otkrio kakav je poklon dobio od Ibrahimovića: Imao je i poruku na našem jeziku

Četvrtak, 25.11.2021. | Najnovije | Sport | novinarka

Srbijanski nogometaš Dušan Vlahović postao je novi heroj Fiorentine, a nakon što je zablistao protiv Milana za vikend, prokomentarisao je glasine da je “novi Ibrahimović”.

S dva pogotka i asistencijom Vlahović je u subotu bio dominantan protiv Milana u velikoj pobjedi Fiorentine rezultatom 4:3. Upravo u tom meču imali smo sjajan okršaj Vlahovića i Ibrahimovića, a obojica napadača postigla su po dva pogotka.

Kako Vlahovića brojni fanovi porede s Ibrahimovićem zbog stila igre i konstitucije, u razgovoru za srbijanski Telegraf srbijanski napadač je otkrio kakav je njegov odnos s veteranom iz vrha napada Milana.

“Razgovarali smo prošle sezone kada su nas oni ovdje (u Firenci prim. aut) pobijedili 3:2. Ja sam otišao do svlačionice Milana, razmijenili smo par riječi, dao mi je njegov dres i uslikali smo se. Tada mi je i rekao na našem: “ne odustaj, samo gazi”, a na našem jeziku mi je napisao i poruku na dresu, što je mene oduševilo. Tokom, ali ni nakon ove utakmice, nismo razgovarali. Oni su izgubili i nisam želio da idem kod njega. Znam kako je kada se izgubi, sigurno nije lijepo i prijatno i budući da znam dosta igrača iz Milana nisam želio nikog da uznemiravam”, rekao je mladi napadač rođen 2000. godine.

Vlahović stoji čvrsto “na zemlji” i ne uzbuđuju ga poređenja sa Zlatanom. Ipak, želi da stvori svoje ime u svijetu nogometa kroz poseban stil.

“Što se tiče poređenja s Ibrahimovićem, ne osjećam se kao njegov nasljednik i smatram da svako treba da ima svoj put. Sigurno da imponuju te priče “Ibrahimović-Vlahović”, on je jedan veliki šampion, jedan od najboljih napadača koji su igrali nogomet i zbog svega što je uradio za notomet, treba još mnogo da se prođe da bismo se približili njegovom nivou”, zaključuje srbijanski napadač.

Vlahović je i ove sezone jedan od najboljih napadača Serije A i trenutno je na diobi prvog mjesta liste strijelaca s 10 pogodaka. Ibrahimović je postigao dvostruko manje.