Ponedjeljak, 17.01.2022.

Kratkoročna opcija: Manchester United našao rješenje za trenersku klupu, ali samo do ljeta

Petak, 26.11.2021. | Najnovije | Sport | novinarka

Kako piše Sky sport, Ralf Rangnick najbliži je klupi Manchester Uniteda u ovom trenutku.

Engleski mediji podsjećaju da bi Rangnick prvo morao da napusti mjesto u moskovskoj Lokomotivi u kojoj je sportski direktor, ali i da su pregovori sa Unitedom, ali i sa Lokomotivom blizu finalizacije.

Rangnick bi tako preuzeo vođenje tima do kraja sezone, nakon čega bi u naredne dvije godine ostao u klubu kao savjetnik, prenosi Sport Klub.

Athletic tvrdi da je dogovor između Uniteda i Rangnicka već postignut i da se čeka samo Lokomotiva iako to na Old Traffordu i ne vide kao neku prepreku.

Ipak, podsjeća Athletic, sve i da dogovor bude završen danas, Rangnick ne bi mogao da vodi klub u duelu sa Chelseajem u nedjelju zbog rješavanja papriologije oko radne dozvole.

“Otac modernog trenerskog posla” u Njemačkoj vodio je Hannover, Schalke, Hoffenheim i Leipzig. Uveo je Ulm u Bundesligu, a ima i velike uspjehe u ulozi sportskog direktora. U toj ulozi bio je u Leipzigu i Salzburgu.

Kako se navodi, na ovaj način bi United riješio pitanje menadžera za ovu sezonu i to bi mu dalo vremena da obavi pregovore sa trenerima koje želi da dovede kao trajno rešenje, a najozbiljniji kandidati su Mauricio Pochettino i Erik ten Hag.