Nedjelja, 28.02.2021.

Navijači protestuju zbog izbora Peteva ispred zgrade Nogometnog saveza BiH

Srijeda, 27.01.2021. | Najnovije | Sport | Novinar2

Skupina navijača reprezentacije BiH, pripadnika popularnih BH Fanaticosa, okupila se danas ispred zgrade N/FS BiH, gdje će biti predstavljen novi selektor našeg državnog tima Ivajlo Petev (Ivaylo).

BH Fanaticosi su ponijeli transparente s natpisima “Dosta je!” i “Nas ne možete kupiti!”, a za sada sve protiče u mirnom tonu.

Odluka Nogometnog saveza da se nakon višesedmičnog odugovlačenja imenuje bugarski stručnjak za selektora naišla je na neodobravanje većine navijača naše reprezentacije.

Podsjetimo, Zvjezdan Misimović je kao član Stručne komisije predložio Peteva za selektora, a njegov kolega Emir Spahić Sergeja Barbareza.

Čelnici Nogometnog saveza su odbacili ideju da Barbarez bude selektor i potom su izabrali Peteva što je razljutilo BH Fanaticose čiji je Barbarez ljubimac još iz igračkih dana kada je kao kapiten ostavljao srce na terenu u dresu domovine.

Petev je u razgovoru za Klix.ba odmah nakon imenovanja izjavio da razumije reakcije navijača koji su željeli Barbareza za selektora, no da će se potruditi da im rezultatima pokaže da griješe.

“Pratio sam sve šta se pisalo i na neki način razumijem te ljude, no te kritike javnosti u BiH su mi motiv više da napravim rezultat. Potrudit ću se da razuvjerim sve one koji smatraju da ne trebam biti selektor i nadam se da ću im rezultatima pokazati da su pogriješili”, rekao je tada Petev.

Ispred zgrade Saveza prisutan je veliki broj pripadnika obezbjeđenja.

(Klix)