Ponedjeljak, 20.09.2021.

Spojene Instagram i Messenger aplikacije! Od sada dopisivanje s prijateljima samo kroz jednu aplikaciju!

Subota, 15.08.2020. | Tehnologija | Autor

Kompanija Facebook učinila je ono što je obećala – počela spajanje svih svojih aplikacija u jednu.

Tokom večeri 14. augusta Facebook je širom svijeta za određene naloge prvi put omogućio spajanje Messenger i Instagram aplikacija.

Ova promjena dostupna je test nalozima i za Android i za iOS.

To znači da će od kada se nadogradnja Instagram i Messenger aplikacija izvrši, o čemu će korisnici biti obaviješteni kroz iskačući prozor u samoj aplikaciji i linkom ka prodavnici za ažuriranje, oni imati novu, spojenu Instagram/Messenger aplikaciju.

Umjesto DM tj. Direct Message opcije nakon ažuriranja u Instagramu se primjećuje logotip Messenger aplikacije, koja sad postaje praktično dom za sva četovanja i u toj aplikaciji. Facebook ovu integraciju opisuje kao nov, živopisan način dopisivanja s prijateljima, koji su i na Instagram i na Facebook listi prijatelja, a na raspolaganju su korisnicima i svajp za odgovor, više reakcija sa emotikonima itd.

Za sada nema mnogo više podataka o ovom spajanju, koje svakako nije bilo neočekivano, jer je Facebook odavno rekao da će se spajanje Messenger, Instagram i WhatsApp aplikacija desiti kad-tad. Ovo spajanje prvenstveno je plan kompanije da pod jednom “kapom“ (FACEBOOK) drži sve četove i, naravno, zbog povećanja zarade plasiranjem reklama na jednom mjestu – kroz Messenger, a da u WhatsApp zapravo ne mora da uvede reklame nikad.

Pogledajte kako je Facebook najavio WhatsApp i Messenger spajanje:

Test faza trajaće neko vrijeme, a onda će integrisani Instagram i Messenger biti upućeni do svih Android, iOS i drugih korisnika ovih aplikacija na telefonima i kompjuterima.

Ostaje nam da vidimo kako će sve ovo funkcionisati u praksi.