Petak, 14.05.2021.

Samsung prekida softversku podršku za Galaxy S8

Utorak, 04.05.2021. | Najnovije | Tehnologija | novinarka

Korejski proizvođač je nakon četiri godine odlučio prekinuti slati nadogradnje za ikonički premijski smartfon. Završetak podrške obuhvaća modele Samsung Galaxy S8 i Samsung Galaxy S8+.

Samsungovi uređaji Galaxy S8 and S8+ uskoro ostaju bez softverske podrške, prenosi Engadget.

Korisnici dotičnih uređaja morat će se snaći sa trenutnim stanjem softvera ako, naravno, odluče nastaviti koristiti jedan od ovih četiri godine starih uređaja. Galaxy S8 i S8+ više se, objašnjava izvor, ne nalaze na listi podržanih uređaja. S8 Active i S8 Lite se, interesantno, i dalje nalaze na listi, no očekujemo da će kroz idućih nekoliko mjeseci slična sudbina zadesiti i njih.

Premda prekidanje podrške za uređaje možda zvuči kao negativna gesta, valja uzeti u obzir da je ipak riječ o vrlo dugoročnoj posvećenosti platformi, pogotovo uzmemo li u obzir da se radi o Androidu. Usporedbe radi, Google je izvorni Pixel otpisao puno ranije nego što je to Samsung napravio sa nekim predstavnicima serije Galaxy S8. Samsung je također, za kraj, upozorio na skorašnji prekid podrške.

Zaključno sa ‘otpisom’ Galaxyja S8, trenutno najstariji uređaji s mjesečnom podrškom iz Samsungovog portfelja flagshipa su predstavnici serije Galaxy S10. Galaxy S9 i S9+ dobivat će podrške svaka četiri mjeseca te će nastaviti dobivati podršku još jednu godinu prije nego što ih Samsung također odluči poslati u penziju, piše Noob.