Petak, 24.09.2021.

Battlefield Mobile beta ove jeseni stiže na Android uređaje!

Utorak, 07.09.2021. | Najnovije | Tehnologija | novinarka

Od aprila se priča da EA radi na samostalnoj mobilnoj verziji svojih popularnih Battlefield igara koju planira da izda u toku 2022. Sada je izdavač podijelio i nove detalje o nadolazećem naslovu.

Za početak, EA planira da ove jeseni započne beta testiranje Battlefield Mobile-a sa “nizom manjih testova za igru” koji uključuju igrače koji posjeduju Android uređaje.

“Kako budemo išli dalje sa testiranjem, povećat ćemo veličinu tih testova i dodati nove regione”, saopštila je kompanija.

Početni beta test će sadržati samo jednu mapu koja se zove Grand Bazaar i režim igre Conquest, koji će biti jedna od glavnih karakteristika igre. EA je obećala da će podijeliti više detalja o drugim mapama i režimima kako se datum izlaska Battlefield Mobile-a bude približavao.

U međuvremenu, kompanija je potvrdila da će igra biti besplatna, iako će prilagođeni izgled opreme i karaktera moći da se kupi. Battlefield Mobile neće podržati cross-play između bilo koje verzije konzole ili desktop varijante Battlefield franšize jer će ta igra biti “napravljena posebno za mobilne uređaje”.