Srijeda, 03.03.2021.

Ovi telefoni počinju da koriste nove procesore, a sve u cilju boljeg kvaliteta, veće brzine i fer cijene

Srijeda, 10.02.2021. | Tehnologija | novinarka

Motorola planira da u 2021. godini poveća svoje napore u demokratizaciji tehnologije. Kompanija želi da svima pruži pravo na smislene inovacije, a ova strategija biće primjenjena na kompletan Motorolin portfolio, od ultra-premijum modela RAZR, sjajne Moto G serije, do esencijalne Moto E franšize.

Svijet se drastično promijenio od 2020, i svi tražimo način da se prilagodimo “novoj normalnosti”. Ove promjene su dovele i do novih potreba korisnika. Ljudi su postali znatno pragmatičniji i svjesniji važnosti štednje prilikom donošenja brojnih životnih odluka.

Motorola želi da izađe u susret tim odlukama korisnika koji traže telefone visokog kvaliteta i zavidnih performansi po fer ceni.

NOVO PARTNERSTVO. NOVE PRILIKE

Motorola sa velikim zadovoljstvom proširuje svoju porodicu saradnjom sa proizvođačem čipova Unisoc.

Unisoc je jedan od najvećih proizvođača procesora na svijetu, i posjeduje centre za istraživanje u SAD, Indiji, Finskoj i Kini.

Motorola planira da u 2021. godini predstavi smartfone koji će biti opremljeni Unisoc T700 procesorom.

OTKLJUČAVAMO SNAGU NOVIH TEHNOLOGIJA

Unisoc čip napravljen je korištenjem 12nm tehnologije. Čip posjeduje 8 jezgri (6xA55 Arm Cortex 1.8GHz i 2xA75 ARM Cortex 1.8GHz), i donosi brojne napredne funkcije koje se danas mogu pronaći u brojnim premium telefonima. T700 može da podrži frekvenciju osvježavanja ekrana do 90Hz, kao i LPDDR4 memoriju. Najveća prednost za korisnike je svakako mogućnost korištenja najnovijih tehnologija, ali po pristupačnoj cjeni.

PERFORMANSE.

Unisoc procesori donose ozbiljnu snagu koju su potvrdili benčmark testovi. T710 procesor prikazao je bolje performanse u poređenju sa čipovima rivala kao što su Snapdragon i Mediatek.

Kompanija je u 2020. godini predstavila i svoj najmoćniji procesor Tiger T7520 koji se sastoji od 4 Cortex-A76 i 4 Cortex-A55 jezgara. Čip pruža mogućnost 5G konekcije, i podržava frekvenciju osvježavanja ekrana do 120Hz. Zahvaljujući korišćenju 6nm EUV tehnologije, potrošnja baterije smanjena je za 8%.

Impresivni testovi performansi i kvalitet Unisoc procesora predstavljaju glavne razloge zbog kojih je Motorola odlučila da ih uvrsti u svoju porodicu mobilnih telefona.