Četvrtak, 25.02.2021.

Twitter uvodi oznaku za „državne“ naloge

Subota, 13.02.2021. | Tehnologija | novinarka

Kompanija Twitter saopštila je da će sljedeće sedmice dodati oznake za identifikovanje više naloga povezanih sa vlastima neke države, uključujući lične naloge svjetskih lidera, „kako bi korisnici imali više konteksta za geopolitičke diskusije na platformi“.

Nove zemlje u kojima će visoki zvaničnici i institucije biti označeni su Kanada, Kuba, Ekvador, Egipat, Njemačka, Honduras, Indonezija, Iran, Italija, Japan, Saudijska Arabija, Španija, Tajland, Turska i Ujedinjeni Arapski Emirati, objavio je Rojters, prenosi Tanjug.

U augustu je Twitter saopštio da će početi da etiketira naloge pojedinih državnih medija i nekih ključnih vladinih zvaničnika iz pet stalnih članica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija – Kine, Francuske, Rusije, Velike Britanije i SAD.

Ta platforma je najavila da proširuje svoje oznake na ključne vladine zvaničnike i institucije koji su bili „glas nacionalne države u inostranstvu“’ iz zemalja G7 i većine zemalja u kojima je Twitter identifikovao ono što smatra državnim informacionim operacijama.