Petak, 05.03.2021.

Evo kako da popravite slušalice na kojima je pokidan kabal (VIDEO)

Petak, 19.02.2021. | Tehnologija | Autor

Zbog konstantnog savijanja i uvrtanja, kablovi koji sačinjavaju veći dio naših slušalica se vrlo lako mogu oštetiti. Takva oštećenja u početku dovode do prekidanja zvuka, a kako se oštećenje bude povećavalo, zvuk će se na kraju potpuno izgubiti.

Mnogi bi u ovakvim situacijama takve slušalice bacili i uputili se u radnju kako bi kupili nove, ali mi vam pokazujemo način da ih popravite i tako uštedite makar neki novac.

Prvo što treba da uradite jeste da utvrdite gdje je kabal oštećen ili prekinut. Kada to uradite, potrebno je da kabal potpuno presječete i da odstranite oštećene djelove i sa jedne i sa druge strane. Zatim kabal zagrijejte upaljačem i uklonite gumiranu izolaciju, kako biste došli do tankih, finijih žica ispod.

Sve što treba da uradite jeste da međusobno spojite i uvrtite žice sa jedne i druge strane presječenog kabla. Vodite računa da spajate žice koje su iste boje i na kraju koristite izolir traku kako biste ih pričvrstili i zaštitili od kratkog spoja.

U video klipu ispod možete vidjeti kako da to uradite, pa ako imate neki par starih i pokidanih slušalica, vježbajte se na njima i pokušajte da ih osposobite.