Utorak, 21.09.2021.

Srđan Mandić: Sviđalo se to nekome ili ne, s ponosom mogu reći da sam bio pripadnik Armije Republike BiH

Nedjelja, 01.11.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Kandidat Četvorke za načelnika Općine Centar Srđan Mandić večeras je izjavio kako je ponosan na to što je bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, a svima onima koji gnusnim komentarima pokušavaju ukaljati njegove ime poručio je da slobodno potraže njegovo ime u Registru boraca.

Mandić je rekao da je Sarajevo bilo ozbiljan privredni centar i da se on bori za takav grad.

“Zato sam se između ostalog uključio u politiku. Cijeli život sam tu. I da, sviđalo se to nekome ili ne, s ponosom mogu reći da sam bio pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine”, rekao je Mandić, a što su prisutni pozdravili aplauzom.

Istakao je da je period agresije na BiH njegova kompletna porodica provela u Sarajevu i da za njega nikada nije bilo dileme ko je gore, “a ko je ovdje dole”.

“Gore su bili agresori i oni koji su na brutalan način željeli da unište sve ovo o čemu sam govorio. Dole su, osim moje porodice, bili svi moji prijatelji i školski drugovi. To su moje ulice! Apsolutno ni tada, a ni danas nemam dileme na kojoj sam strani bio. Na pravoj strani sam bio”, kazao je Mandić.

Onima kojima se to ne sviđa i koji pokušavaju lažima da naruše njegov kredibilitet poručio je da slobodno otvore Registar boraca u kojem će vidjeti da je Srđan Mandić bio pripadnik Armije Republike BiH.

“A svako ko misli da ja trebam o tome nešto reći, tu sam na raspolaganju pa ću pričati i o tim stvarima. Tu sam i tu ostajem”, poručio je Mandić.