Ponedjeljak, 08.03.2021.

Platforma za progres: Napadnut kandidat za Općinsko vijeće Ilidža, osuđujemo napade na političke neistomišljenike!

Srijeda, 02.09.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Autor

U ponedjeljak, 31. augusta 2020. godine u Hrasnici fizički je napadnut kandidat Platforme za progres za Općinsko vijeće Ilidža zbog svojih političkih i privatnih stavova. Slučaj je odmah prijavljen nadležnim institucijama, navodi se u saopćenju.

“Ne prejudicirajući rezultate istrage i vjerujući da će nadležne institucije brzo i efikasno uraditi svoj posao, Platforma za progres najoštrije osuđuje ovaj incident i traži zaštitu svojih i svih drugih kandidata, aktivista, apolitičnih građana, kao i političkih oponenata.

Platforma za progres najoštrije osuđuje svaki oblik verbalnog i fizičkog nasilja prema političkim neistomišljenicima u Bosni i Hercegovini u predizbornim kampanjama i uopšte. Političko ili bilo koje jednoumlje nikada nije doprinijelo i nikada neće doprinijeti javnom dobru nego je, naprotiv, vodilo u neslobodu. Želimo državu u kojoj će se svaki građanin osjećati sigurno, bez obzira na identitet, porijeklo, status, političko ili drugo mišljenje”, stoji u saopćenju.

Platforma za progres u povodu navedenog incidenta u Hrasnici najavljuje konferenciju za medije u četvrtak, 3. septembra 2020. godine u Centralnom uredu Platforme za progres (Hiseta 1).

Mediji će tačnu satnicu press konferencije dobiti u zvaničnom pozivu za press.

Novinarima će se obratiti naš kandidat za Općinsko vijeće Ilidža koji je napadnut i predstavnici Platforme za progres.