Ponedjeljak, 18.01.2021.

Pogledajte reakciju Šefika Džaferovića kada je shvatio da je umanjio “veličinu” Sebije Izetbegović, brzo se pokajao i dodvorio šefici

Srijeda, 02.12.2020. | BiH | Najnovije | Vijesti | Novinar

Građani Bosne i Hercegovine večeras su na N1 televiziji imali priliku vidjeti ponizni intervju člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u odnosu na predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i njegovu suprugu Sebiju Izetbegović.

Džaferović se svim silama trudio da odbrani suprugu predsjednika SDA tvrdeći kako ona nema nikakav utjecaj na dešavanja u stranci. Upravo njegov ponizni medijski istup najbolje govori o utjecaju Sebije Izetbegović na procese u SDA, jer ako se član Predsjedništva BiH, u šestoj deceniji života, iz petnih žila mora tako boriti za suprugu predsjednika onda se  samo može pretpostaviti koliki je njen utjecaj na funkcionere s nižih nivoa.

Na pitanje novinara i urednika Amira Zukića o tvrdnjama mnogih članova iz vrha SDA kako je Sebija Izetbegović ključna figura stranke, Džaferović je odgovorio da to nije tačno. Dakle, da nije ključna figura.   

„Nije gospođa Izetbegović ključna figura SDA. Ključne figure stranke su njeni organi. Ona je članica Glavnog odbora i to je njena najviša funkcija u stranci. Gospođa Izetbegović je jedna od 114 ili 115 osoba u Glavnom odboru stranke“, rekao je Džaferović.

Nakon što je Zukić postavio logično pitanje: „Da li Vi hoćete reći da Sebija Izetbegović nije neka bitna figura u SDA?!“, Džaferović se dozvao i shvatio kako je umanjio „veličinu“ supruge predsjednika, a supruga predsjednika to nikome ne toleriše. Uslijedio je pokušaj vađenja:

“Gospođa Izetbegović je važna figura unutar SDA, ali ona ne utječe na rad organa stranke. Ja nikada nisam čuo da je od nje stigla neka inicijativa“, govorio je Džaferović vješto pazeći da ponovo ni na koji način ne umanji veličinu Sebije Izetbegović.

(PRESS)